Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Οι καλύτερες ηλεκτρικές κιθάρες στον κόσμο-Gibson SGΑναφορά στην SG, μια από τις αυθεντικότερες rock κιθάρες της αγοράς.

Εδώ και καιρό, κάνουμε αφιερώματα στις πιο δημοφιλείς ηλεκτρικές κιθάρες της αγοράς, έχοντας ασχοληθεί ήδη με τα δύο βασικότερα μοντέλα της Fender: Stratocaster και Telecaster αλλά και την κορυφαία hard rock κιθάρα, την Gibson Les Paul. Ένα ακόμη διαδεδομένο μοντέλο της Gibson είναι η Gibson SG.

Gibson SG

Ανά τους καιρούς, τα ηλεκτρικά(όπως και τα άλλα όργανα) απέκτησαν στυλ και προσεγμένη εμφάνιση, ικανοποιώντας κάθε αισθητικό γούστο βάζοντας σαν προτεραιότητα το καλύτερο ηχητικό αλλά και εμφανισιακό αποτέλεσμα. Εν αντιθέσει με άλλα στανταρ μοντέλα, η SG προσφέρει ιδιαίτερο και καλαίσθητο συνδυασμό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα συν του οργάνου. Δημιουργήθηκε το 1963 από την εταιρία Gibson, κυκλοφορώντας σε πάρα πολλά χρωματικά είδη. Είναι το νούμερο ένα μοντέλο σε πωλήσεις της εταιρίας!

Το 1960, η Gibson Les Paul έπεσε σε πωλήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα το οποίο ήρθε να ενισχύσει η άνοδος της εταιρίας Fender και των μουσικών της οργάνων, αναγκάζοντας την Gibson να προβεί σε αλλαγές προωθώντας νέα design και μοντέλα. Ένα από αυτά ήταν η SG (δηλαδή Solid Guitar), μοντέλο με κομψό σχεδιασμό, λεπτότερο σε πλάτος, δίνοντας παράταση στη διαγραφή του ονόματος Les Paul το οποίο αν και είχε αποχωρήσει από την αγορά, αναγραφόταν πάνω στα SG μοντέλα. Το μοντέλο αυτό είναι φτιαγμένο από μαόνι, με συμπαγές σώμα. Ενώνεται με τη μέθοδο set-in ενώ υπάρχουν και μοντέλα που ενώνονται με bolt-on μέθοδο. Ο λαιμός είναι λιγότερο βαθύς από της Les Paul, βοηθώντας κάπως τους πρωτάρηδες στον τρόπο παιξίματος. Το signature της SG είναι το σχέδιο "ταυράκι", επειδή το σώμα καταλήγει σε 2 λεπτά σημεία σαν κέρατα. Η SG είναι μια κιθάρα η οποία καλύπτει μεγάλο φάσμα μουσικών που μπορεί να υποστηρίξει. Έχοντας ειδικότητα τον σκληρό παραμορφωμένο ήχο, μπορεί κάποιος άνετα να τη χρησιμοποιήσει για rock, hard rock, metal αλλά και blues. Δίνει την απόλυτη υποστήριξη σε οτιδήποτε "βαρύ" αλλά και "κρυστάλλινο" δίνοντας σπουδαίο αποτέλεσμα προσφέροντας σου pure rock εμπειρία.

Πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως από την rock σκηνή εμπιστεύτηκαν το εν λόγω μοντέλο, όπως ο Angus Young, o John Cipollina, o Mike Ness, o Tommy Iommi αλλά και οι Eric Clapton, George Harrison και Jimmy Paige.

Εδώ τελειώνουμε, το αφιέρωμα στις καλύτερες εμπορικά κιθάρες της αγοράς, μοντέλα τα οποία ανέδειξαν και αναδείχθηκαν από καλλιτέχνες, κατέκλυσαν την αγορά και κρατάνε ψηλά την σημαία των ηλεκτρικών οργάνων ακόμη και σήμερα. Σε αυτό το αφιέρωμα είδαμε τη μεγάλη μάχη που υπάρχει στην αγορά ανάμεσα σε Fender και Gibson, η οποία έκλεισε ήδη μισό αιώνα, συμβάλλοντας όμως καλώς η κακώς στην άνοδο της ποιότητας των οργάνων. Μιλήσαμε για τα 2 καλύτερα μοντέλα από κάθε εταιρία, τα οποία τυχαίνουν να είναι και τα πιο διαδεδομένα στην παγκόσμια αγορά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες μάρκες εξ' ίσου καλές και ποιοτικές μάρκες οι οποίες δεν είναι άξιες προσοχής. Υπάρχει η Ibanez, η ESP ή η Yamaha όπου σίγουρα έχουν μεγάλο όνομα και κύρος στο παγκόσμιο εμπόριο. Η εμπειρία και η υποστήριξη που θα σου παρέχουν οι κιθάρες που αναφερθήκαμε όμως: Fender Stratocaster, Fender Telecaster, Gibson Les Paul, Gibson SG, δεν θα τη βρει κανείς σε άλλο όργανο. Συνιστώ λοιπόν μια από αυτές τις κιθάρες, σε κάθε νέο μουσικό, με δίψα για μάθηση, για αναζήτηση στο άγνωστο της μουσικής παιδείας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου