Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Τραγούδια για την ΕιρήνηΜε αφορμή τα τελευταία γεγονότα για τον διαρκή και ακατάπαυστο πόλεμο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων και την ευρεία αντίθεση του κόσμου προς αυτόν, σας παρουσιάζουμε είκοσι τραγούδια που αντιτίθενται και περνούν το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη.

Τα γεγονότα στη λωρίδα της Γάζας είναι δραματικά. Κάθε μέρα ακούμε για εκατοντάδες νεκρούς, χάνονται ακόμα και αθώες ζωές… Για άλλη μια φορά η ανθρωπότητα φαίνεται κατώτερη των περιστάσεων και αφήνει το πάθος της για δύναμη, χρήματα, εξουσία να την καταβάλλει. Πρέπει να τα αποκτήσει με κάθε κόστος. Είτε αυτό είναι υλικό, είτε χιλιάδες ζωές.

Πώς θα ήταν αν η φύση μας είχε καλύτερα πρότυπα; Πώς θα ήταν αν είχαμε σα σκοπό το κοινό καλό, θυσιάζοντας τις ατομικές απολαύσεις, μοιράζοντας αυτά που έχουμε; Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που έχουν απαρνηθεί την εγωιστική σκέψη της πλειοψηφίας και του ατομισμού που όσο περνούν τα χρόνια, φαίνεται ότι περισσότερο αυξάνεται παρά μειώνεται. Για άλλη μια φορά πρωτοστατεί η μουσική και ο στίχος, καθώς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, εμπνέονται και δημιουργούν, επιθυμώντας να πατάξουν τον πόλεμο και κάθε μορφή βίας.

Σας παρουσιάζουμε είκοσι Τραγούδια για την Ειρήνη, από καθολικά αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, που από το πόστο τους μπόρεσαν να εμπνεύσουν και να προβληματίσουν χιλιάδες κόσμο που τους ακούει. Τι θα γινόταν λοιπόν, εάν ακολουθούσαμε κι εμείς αυτές τις νότες;

  1. Imagine-John Lennon
  2. What A Wonderful World-Lans Armstrong
  3. Keep On Rocking In A Free World-Neil Young
  4. Civil War-Guns N’ Roses
  5. Blowin’ In The Wind-Bob Dylan
  6. The Dogs of War— Pink Floyd
  7. War — Bob Marley & The Wailers
  8. War Pigs-Black Sabbath
  9. Northwinds-The Stranglers
10. Guns, Guns, Guns-The Guess Who
11. Machine Gun-Jimi Hendrix
12. Man In Black-Johnny Cash
13. People Let’s Stop The War-Grand Funk Railroad
14. Dumb All Over-Frank Zappa
15. A Great Day For Freedom-Pink Floyd
16. I’m Free-The Who
17. Born in The USA-Bruce Springsteen
18. Give Peace A Chance-John Lennon
19. One Love-Bob Marley
20. Peace Frog-The Doors

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου