Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Οι καλύτερες ηλεκτρικές κιθάρες στον κόσμο-Fender Stratocaster




Είναι οι καλύτερες κιθάρες στον κόσμο, πουλώντας αμέτρητα κομμάτια. Όταν κάποιος θέλει να αγοράσει, σίγουρα τις έχει σαν επιλογή. Ποιες είναι;

Πρόσφατα, ασχοληθήκαμε με την εισαγωγή ηλεκτρονικών στοιχείων στα μουσικά όργανα, κάτι το οποίο εξέλιξε τη μουσική που γνωρίζαμε μέχρι τότε. Οι κιθάρες, είναι από τα πιο γνωστά όργανα σε ηλεκτρική έκδοση, κάτι το οποίο προέκυψε από την διάδοση σπουδαίων μουσικών ειδών με πολλά παρακλάδια τους, στο ακροατήριο. Μουσικές όπως η Blues, η Rock ή η Metal ανέδειξαν τα-μέσα από ηλεκτρονική επεξεργασία-όργανα και αγαπήθηκαν από πολύ μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Η ηλεκτρική κιθάρα, μαζί με τα πλήκτρα, τα drums και το μπάσο έγιναν πολύ δημοφιλή και αγαπήθηκαν από τα παιδιά, σε σημείο που θέλουν να ασχοληθούν με αυτά. Στον τομέα της κιθάρας, υπάρχουν πολλές εταιρίες που παράγουν πολύ πετυχημένα και σταθερά σε αξία όργανα, τα οποία ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Αυτά τα όργανα έχουν βγει σε πολλά μοντέλα, όπως tribute κιθάρες παλαιότερων δεκαετιών ή κιθάρες σχεδιασμένες για έναν μουσικό(π.χ. Eric Clapton). Εδώ θα ασχοληθούμε με το γενικότερο είδος κιθαρών και όχι με ειδικά μοντέλα, που κατέκτησαν την αγορά.

Fender Stratocaster

Δεν μπορούμε να συζητάμε για κιθάρες και να μην αναφερθούμε στη καλύτερη-κατ' εμέ-σειρά μοντέλων της Fender Stratocaster! Μια κιθάρα "θρύλος" στη rock και "progressive" σκηνή, η οποία σχεδιάστηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1954. Ανήκει στην εταιρία Fender, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των μουσικών οργάνων με ποιοτικά και σταθερής αξίας όργανα σε πολλούς τομείς. To "τρίπτυχο" της επιτυχίας Leo Fender, George Fullerton και Freddie Tavares, δημιούργησαν το μοναδικό αυτό μοντέλο και κατέκτησαν την κορυφή στη μουσική βιομηχανία κατασκευής μουσικών οργάνων. Το σώμα της είναι συμπαγές(δηλαδή πρώτα φτιάχνεται το όργανο και έπειτα μπαίνει το ηλεκτρικό σύστημα). Τα δύο μέρη του οργάνου(σώμα και λαιμός) ενώνονται κυρίως με τη μέθοδο Bolt On(με βίδες στη μέση του οργάνου), υπάρχουν όμως και μερικές που ενώνονται με τη μέθοδο set in neck, που σημαίνει ότι εφαρμόζουν στη μέση. Υπάρχει πληθώρα χρωμάτων για τη συγκεκριμένη κιθάρα, αφού υπάρχουν τα κλασσικά άσπρο, μαύρο και το χαρακτηριστικό μπεζ, αλλά και πάρα πολλά άλλα. Πολλοί καταξιωμένοι μουσικοί χρησιμοποίησαν Stratocaster μοντέλα ανά τον κόσμο. Κιθαρίστες όπως ο Jeff Beck, David Gilmour, Ritchie Blackmore, Eric Clapton, Buddy Guy, Jimi Hendrix, Mark Knoplfler, Rory Gallagher, Richie Sambora, Stevie Ray Vaughan ή Eddie Van Halen έχουν signature δικές τους κιθάρες, οι οποίες υπάρχουν στην αγορά, όμως πληρώνεις και το όνομα. Πολύ γνωστό μοντέλο της Stratocaster είναι η Squier, μια εταιρία που έχει τη Fender θυγατρική και έχει μαζική παραγωγή στην Κίνα και στην Ινδονησία.

Κάθε μουσικός ή ασχολούμενος με μουσική γνωρίζει τη Fender Stratocaster. Είναι μια πολύ χρήσιμη κιθάρα καθώς τα skills της σου επιτρέπουν να παίζεις πολλά μουσικά είδη και τεχνικές όπως rock, blues, funk, jazz, groove, soul αλλά και metal. Κορυφαίοι κιθαρίστες λάτρεψαν και χρησιμοποίησαν αποκλειστικά τη Stratocaster. Αν όλα αυτά δε σας πείθουν, αξίζει να δείτε κάποια επιλεγμένα μουσικά βίντεο, όπου οι μουσικοί δημιουργούν και εκτελούν με Stratocaster μοντέλα και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξετε γνώμη. Είναι ένα όργανο υπερπολύτιμο και το όνειρο κάθε κιθαρίστα και μαθητευόμενου(φυσικά κι εγώ είμαι μέσα)!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου