Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Από που πήραν το όνομα τους; Ονόματα συγκροτημάτων και ερμηνείες



Πόσες φορές έχει τύχει να ξέρεις σχεδόν τα πάντα για ένα συγκρότημα και να μην ξέρεις τι σημαίνει το όνομά του; Σας παρουσιάζουμε την λίστα με ονόματα συγκροτημάτων και προελεύσεις τους...

AC/DC: Σίγουρα οι ηλεκτρολόγοι θα ξέρουν τι σημαίνει. Αυτή η ένδειξη σημαίνει εναλασσόμενο ρεύμα/συνεχές ρεύμα(Alternating Current/Direct Current. Πολλοί πιστεύουν ότι οι AC/DC κάνουν παραλληλισμούς αλλά αυτοί δεν έχουν δηλώσει κάτι. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Aerosmith: Το όνομα προήλθε από τον drummer του συγκροτήματος. Στο λύκειο συχνά δίνουν βιβλία να τα διαβάζουν οι μαθητές, και ένα από αυτά ήταν η νουβέλα Arrowsmith. Ο drummer το μετάλλαξε κάπως δίνοντας τους το Aerosmith σαν προτεινόμενο όνομα όταν έψαχναν όνομα συγκροτήματος. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Booker T & The M.G.’S: Ο Booker T έφτιαξε το συγκρότημα και το M.G. είναι συντομογραφία του Memphis Group. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

CCR: Ολόκληρο το όνομα τους είναι Creedence Clearwater Revival. Αν και δεν υπάρχει επίσημη εκδοχή για το πώς βγήκε το όνομα, υπάρχει μια εκδοχή που λέει ότι το Creedence είναι επώνυμο ενός καλού φίλου του του τραγουδιστή, κιθαρίστα και στιχουργού του συγκροτήματος John Fogerty. Η αγαπημένη του μπύρα λεγόταν Clearwater. Για κάποιο διάστημα η μπύρα είχε σταματήσει να κυκλοφορεί, όως επανακυκλοφόρησε από άλλη εταιρία, οπότε ήρθε η αναβίωση της, άρα Creedence Clearwater Revival δήλαδή η αναβίωση της Clearwater του Creedence. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Dire Straits: Είναι έκφραση στα αγγλικά και την χρησιμοποιούν για να περιγράψουν μια κατάσταση ακραίας δυσχέρειας. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Fleetwood Mac: Το όνομα προήλθε από το επώνυμο του drummer τους, Mick Fleetwood και από το επώνυμο του πρώην μπασίστα τους John McVie, το Mc. Ήταν μια από τις μόδες της εποχής ανάμεσα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με μέσα της δεκαετίας του ’70, που ένωναν ονόματα για να βρουν το όνομα του συγκροτήματος. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Jethro Tull: Είναι ονοματεπώνυμο! O Jethro Tull (1674-1741) ήταν Άγγλος γεωπόνος και εφευρέτης. Με το έργο του επηρέασε την αγροτική οικονομία της Βρετανίας με τα γραπτά του. Υποστήριξε τη χρήση κοπριάς για τους αγρούς, την κονιορτοποίηση του εδάφους και την φύτευση με τρυπάνια. Το 1701 εφήυρε το μηχανικό τρυπάνι για σπορά. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

King Crimson: Το King Crimson στα αγγλικά σημαίνει «Βυσσινί Βασιλιάς». Ο στιχουργός του συγκροτήματος Peter Sinfield, έχει δηλώσει επίσημα ότι δημιούργησε έναν τρόπο για να περιγράψει τον Βενζεβούλ που κατά τη μυθολογία είναι ένας ισχυρός δαίμονας και βασιλιάς της κόλασης. Ήταν από τους πιο κοντινούς του έκπτωτου αγγέλου Εωσφόρου. Συχνά φαίνεται σε έργα και σκίτσα ως βαθύ κόκκινος. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Led Zeppelin: Το όνομα προήλθε από το γνωστό Zeppelin, το γιγάντιο αερόστατο που παρακολουθούσε τις πόλεις. Είχαν σκεφτεί το Lead Zeppelin όμως μετ’ έπειτα το ονόμασαν Led Zeppelin κόβοντας το a για να μην παραληλλιστεί με το zeppelin των ναζί. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Lynyrd Skynyrd: Το Lynyrd Skynyrd είναι κάπως παραμορφωμένο ονοματεπώνυμο. Το πρωτότυπο όνομα ήταν Leonard Skinner, ένας ενοχλητικός γυμναστής και προπονητής που είχαν στο λύκειο κάποιοι από τα μέλη του συγκροτήματος. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Pink Floyd: Το όνομα το εμπνεύστηκαν από 2 ονόματα μουσικών blues: Pink Anderson και Floyd Council. Στην αρχή το συγκρότημα έπαιζε blues. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Thin Lizzy: Η επικρατέστερη εκδοχή του ονόματος είναι ότι υιοθέτησαν το όνομα από ένα μοντέλο αυτοκινήτου Ford με όνομα Tin Lizzy. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Steppenwolf: Το όνομα υιοθετήθηκε από ένα βιβλίο του Γερμανού Herman Hesse με τίτλο Steppenwolf. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Wishbone Ash: Μόλις δημιουργήθηκε το συγκρότημα, κάθε μέλος τους είχε γράψει μια λίστα με προτεινόμενα ονόματα. Ο μπασίστας τους, Martin Turner διάλεξε έναν συνδυασμό από 2 διαφορετικές προτάσεις, “Wishbone” και “Ash”. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

ZZ Top: Το όνομα προήλθε από καλλιτεχνικό όνομα ενός Τεξανού μπλουζίστα, ZZ Hill. Ακούστε ένα γνωστό κομμάτι τους εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου